Concert Simfonic

In seara zilei de 22 Mai a avut loc in sala Teatrului de Opera si Balet Oleg Danovski un Concert Extraordinar sustinut de Orchestra Simfonica a Operei, dirijat de  Tanase Garciu. Concertul a fost realizat cu sprijinul Clubului Rotary Constanta, presedinte Radu Mihailov si a vut ca scop relansarea culturii muzicale in orasul Constanta si tot prin grija Rotary Club Constanta pregatirea si creearea posibilitatii de a studia nu numai in Romania a tinerelor talente care reprezinta schimbul de maine in Orchestra noastra Simfonica reprezentativa. Concertul a avut un real succes, nu numai artistic, dar si din punct de vedere al afluentei publicului constantean. Am remarcat prezenta reprezentantilor Consulatelor Chinei, Rusiei, Belgiei, Ungariei, Norvegiei, precum si a multor eminenti profesionisti( medici, avocati, notari, oameni de afaceri, personalitati politice si artistice) din orasul nostru. O remarcabila prezenta a fost aceea a Academician Profesor  Doctor Vasile Sarbu care a avut placerea sa uneasca aniversarea zilei de nastere cu acest eveniment cultural.Prezenta sa nu a trecut neobservata dirijorului Tanase Garciu care cu multa generozitate a intonat impreuna cu Orchestra Simfonica traditionalul “La Multi Ani  “, corul fiind format intr-o maniera emotionala spontana de catre publicul prezent. Nota Benne orchestrei simfonice, dirijorului, organizatorilor si publicului constantean prezent. Este primul din cele 5 Concerte Extraordinare propuse de Clubul Rotary Constanta.

Vineri 22 Mai 2009 ora 19:00 va regasi toti iubitorii muzicii clasice in Sala Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovschi din Constanta. Dirijorul Tanase Garciu, un inimos membru al Fundatiei Rotary Club Constanta, ne va delecta alaturi de solistele Liliana Lazar si Carmen Simion vreme de 2 ore, prin prezentarea :
1. Mozart – Uvertura la opera “Nunta lui Figaro”
2. Rossini – Uvertura la opera “Barbierul din Sevilla”
3. Bach – Concertul ptr. doua viori si orchestra
4. Bizet – “Carmen” Suitele ptr. orchestra nr. 1 si 2
Sunteti invitati sa veniti alaturi de noi si sa sprijiniti viata culturala a orasului Constanta prin prezenta voastra! Pretul unui bilet este de 50 lei/persoana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *