COMUNICAT DE PRESA

Un numar de 17 membri ai Rotary Club Trento – Italia au efectuat saptamana trecuta o excursie de documentare in tara noastra. Programul a constat in vizitarea timp de o saptamana, a unor zone representative din tara noastra, dupa cum urmeaza :Timisoara – 20 Mai, Tulcea – 21/23, Constanta -24/25, Bucuresti in 26. La Constanta, evenimentele din 24/25 Mai au fost multiple:

1.       Participarea la sedinta curenta a clubului rotary Constanta din 24 mai tinuta la Restaurantul Picadilly din Mamaia, alaturi de majoritatea staffului clubului Trento : Presidente  Paolo MAGAGNOTTI, Presidente Uscente  Franco MERZLIAK, Segretario  Giuseppe ANGELINI, Vice Presidenti  Giuseppe ANGELINI, Presidente Eletto  Giuseppe ANGELINI, Tesoriere  Mimmo Franco CECCONI, Presidente Designato  Mario FRANCESCONI, Prefetto  Alberto DALSASSO, Consiglieri  Maurizio DINI CIACCI, Mauro LUNELLI, Mauro NICCOLINI, Giovanni PASCUZZI, Celso PASINI

2.       Asistarea la festivitatea de primire a urmatorilor voluntari : Titus site-rcc-3-img_4238-2Lipovan, Radu Turcu, Adrian Oprea, Nicoleta Ciofu, Cristian Grigorescu, Denis Stadler.  Primii 5 reprezinta voluntari care au activat in cadrul Fundatiei Rotaract – grupa de varsta pana in 30 ani a Rotary Club Constanta, iar ultimul dar nu cel din urma, este un voluntar nou care si-a manifestat interesul de a contribui la programele umanitare tomitane;

3.       Semnarea unui Memorandum de colaborare intercluburi ; Presedintele R.C.C. Cornel Vieru a semnat un Memorandum cu Presedintele R.C. Trento – Paolo MAGAGNOTTI, al carui obiect generos consta in intarirea relatiilor dintre Cluburile Rotary din Romania si respectiv, cele italiene. “Speram ca aceasta frateasca legatura care am creat-o astazi, sa condsite-rcc-2-img_4235-2uca la demararea unor actiuni de mare impact asupra comunitatii noastre, precum si la finalizarea unui mai vechi proiect al Clubului nostru – Drumurile lui Ovidius” a afirmat domnul Cornel Vieru, la festivitatea semnarii documentelor oficiale. Dr.  Paolo Magagnotti, dsite-rcc-5-img_4258e profesie Jurnalist, este Presedintele Asociatiei Europene a Jurnalistilor si reprezinta cel mai nou ambasador al Romaniei in spatiul european, dupa aceasta experienta romaneasca.

4.       Prezentarea orasului, a obiectivelor turistice de pe Litoral, a Muzeului Marinei si multe alte puncte de interes local;

5.       Presedintele Cornel Vieru asistat de Mihaela Dobrin si Mitica Cociug au insotit delegatia italiana in data de 25 Mai intr-o excursie pe Litoralul romanesc.

Eforturile Fundatiei Rotary Club Constanta se vor regasi in programe comune ulterioare, programe cu care organizatia noastra a contribuit in cei 14 ani de activitate, la ridicarea constanta a calitatii vietii in urbea noastra.site-rcc-1-img_4230site-rcc-4-img_4254-2