Vizita delegatilor din Isle of Wight

In perioada 08-12.06.2010 Fundatia Rotary Club Constanta a fost gazda colegilor din Cluburile Rotary Ventnor, Shanklin si Sandown toate din Isle of Wight, U.K. Prezenta acestora se datoreaza unui scop multiplu:

1. Analiza asupra unui Proiect de sprijin comunitar al Scolii cu clasele 1-8 din Satul Faurei – Baneasa jud. Constanta; Concret, ne propunem sa :

1.1. Realizam un foraj pentru aductiunea apei la scoala respectiva;

1.2. Bransam scoala prin aceasta alimentare cu apa potabila;

1.3. Bransam un hidrant pentru prevenirea incendiilor in incinta scolii;

1.4. Realizam niste toalete conform standardelor anului 2010 pentru cei 350 de copii aflati in site-7-img_2797toate stagiile de invatamant;

2. Participarea la inchiderea anului scolar la Scoala cu clasele 1-8 din Nisipari, scoala care prin intermediul Prof. Florentina Asanache are incheiat un parteneriat cultural cu Liceul din Sandown;

Acum cca. 6 luni, voluntari din aceleasi institutii, au realizat un proiect cu Gradinita Chip si Dale din Constanta; d-na Director Eugenia Stanciu a identificat si ne-a semnalat la acea data existenta unor probleme deosebite in cadrul Scolii din Faurei, unde 350 de elevi invata intr-o scoala renovata in 2005, dar care nu e bransata la apa potabila. Am considerat acest lucru ca fiind un rau care trebuie indreptat de societatea civila, daca bugetul de austeritate al administratiei locale nu permite acest lucru.

Concret, ieri echipa de voluntari compusa din Alan Birt, Barry Reeves, Keith Pratley, William Wyke, Florentina Buhusi, Mitica Cociug si Radu Mihailov s-au deplasat la Scoala din Faurei si respectiv Primaria Baneasa, unde au colectat datele preliminare scrierii proiectului.

Urmeaza acum identificarea resurselor materiale pentru realizarea unui studiu geodezic – si invitam profesionistii in domeniu sa ni se alature, spre a da viata cat mai curand acestui proiect de mare impact local – si mai apoi, respectarea procedurilor Fundatiei Rotary Club spre a accede la surse de finantare atrase. „Suntem convinsi ca noi toti, cetatenii acestei urbe putem sa punem umarul, fie si-n perioada de criza, sa creem conditii umane unor copii care nu au nici o vina ca s-au nascut in Satul Faurei si nu in alt sat, bransat la apa si curent…” a declarat Presedintele Cornel Vieru, la intoarcerea echipei din teren.

In dimineata zilei de 10.06. voluntarii din U.K. s-au deplasat la Scoala din Nisipari, unde au participat la inchiderea anului scolar organizat pentru copiii din aceasta localitate. Vizita lor a presupus remiterea unor cadouri constand in diverse rechizite pentru scoala si mai mult, pregatirea deplasarii in Septembrie 2010 a unui numar de 6 copii in Anglia – copii selectati pe baza concursurilor de limba engleza realizate in scoala. Parteneriatul scolar rubricat a presupus realizarea de catre copiii de gimnaziu a unui spectacol la Caminul Cultural, spectacol care a reunit si colegii lor din Scoala omologa din Murfatlar – si aceasta parte in acelasi parteneriat.

Seara, la ora 19:00 musafirii vor fi primiti de catre Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie. Aceasta ultima dar nu cea de pe urma intalnire, are drept scop pregatirea sfarsitului de an, cand insularii trimit tot felul de cadouri adresate paturii paupere a cetatenilor din judetul nostru. Biserica reprezinta pentru noi un barometru important al necesitatilor sociale, alaturi de care Fundatia Rotary Club Constanta a realizat o multime  de alte proiecte comune.site-img_2900

Maine 11.06. vor avea loc doua vizite importante: una la Inspectoratul Scolar Judetean din Constanta – unde se va stabili un calendar de lucru comun impreuna cu Inspectorul General Elena Buhaev, iar seara va avea loc o sedinta comuna cu Comitetul de Coordonare al Fundatiei Rotary Club Constanta, spre a se evalua toate eforturile intreprinse impreuna. Sedinta se va termina prin oferirea unei cine festive oferite de arhicunoscutul nostru coleg Tanase Garciu, la restaurantul Bella Italia din statiunea Mamaia.

In data de 12.06 musafirii vor parasi Romania, fiind transformati alaturi de multi altii care ne-au vizitat de-a lungul timpului, in noi ambasadori ai tarii noastre in exterior. Suntem convinsi ca toate demersurile noastre vor avea sprijinul site-img_2944comunitatii si vor prinde viata in cursul anului viitor.site-1-img_2756site-2-img_2762site-3-img_2775

site-img_2926site-img_2820-2

site-6-img_2795site-3-img_2769

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *